About Ellen

Er was eens…

Fotografie is voor mij een way of life. Als kind al lag ik vaak op de loer met de zoomlens van mijn papa. Soms echt paparazzi-gewijs vanuit de struiken om op het juiste moment de juiste mimiek te vangen… Zo speelde ik er, tot grote frustratie van mijn papa, serieus wat analoge rolletjes door…

Mijn vader was hobbyfotograaf met alle nodige apparatuur en is mijn belangrijkste inspiratiebron geweest. Hij leerde me al heel jong op welke manier ik naar gebouwen moest kijken, hoe ik kon experimenteren met verschillende perspectieven en hoe je foto’s maakt die eruit springen.

Het waren echter ook mijn ouders die me in al mijn enthousiasme remde toen ik op mijn 18e fotografie wilde gaan studeren. Op dat moment dreigde de analoge fotografie en de daarbijhorende fotowinkels uit het straatbeeld te verdwijnen en leek het beroep van fotograaf geen verstandige keuze.
Zoals elk braaf meisje luisterde ik naar de wijsheid van mijn ouders…

Maar een smeulend vuurtje krijg je niet snel gedoofd en toen ik uiteindelijk in 2017 een opleiding fotografie volgde, sloeg de vonk opnieuw over. Hiermee moest ik verder op professioneel vlak! Laat het mij nog net geen roeping noemen.

Enter the music…

Als grote muziekliefhebber is concertfotografie altijd al een grote droom geweest. Door mij hierin verder te specialiseren via workshops bij Alex Van Hee werd ik opgemerkt door het online muziekmagazine damusic.be. Ik viel bijna van mijn stoel!

Ondertussen heb ik verschillende concerten van nationale en internationale artiesten kunnen shooten. Ik hou van de kick, de experience en de ultieme mix van wat muziek met mij doet als persoon en als fotograaf.

Muziek en fotografie zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Het brengt emoties naar boven, stelt mensen op hun gemak en triggert de juiste energie. Ook tijdens mijn portret- en gezinsshoots gebruik ik muziek om de juiste setting te creëren wat de sterkste en authentiekste beelden oplevert.

Mijn aanbod

Van communieshoots met een unieke insteek tot een over-the-top fashionshoot… Ik hou van variatie en heb mijn expertise heel veelzijdig uitgebouwd.

Daarnaast ben ik erg trots op mijn eigen concept “Soul Photography” waar ik vanuit een diepe verbinding, jouw ziel spiegel door het oog van mijn lens. Ik zet jou in al je kracht en al je breekbaarheid op beeld.

piXeleni

Op vakantie in Griekenland ontstond de naam van mijn zaak. Iedereen noemde me daar Eleni en de koppeling met Pixel was dan ook snel gemaakt.

Ik pas niet in het plaatje van de klassieke studiofotograaf. Bij mij geen vaste setting met standaard poses maar een heel organische en persoonlijke aanpak.

Verschillende mensen staan niet graag voor een lens. Het voelt zo formeel, alles wordt heel analytisch aangepakt en dat maakt mensen zenuwachtig. Door eerst een praatje te maken, een gezellige, warme omgeving te creëren (mét muziek) en mensen vooral zichzelf en vrij te laten zijn verlaag ik de drempel en maak ik er een plezante ervaring van.

Als jij nadien naar je foto’s kijkt en zowel overdonderd bent door het eindresultaat als hoe leuk de shoot zelf was… dan ben ik het gelukkigst als fotograaf. Dan zet ik in mijn keuken een leuk muziekje op en is ook mijn dag he-le-maal goed!

Liefs,
Ellen