About Ellen

A way of life…

Als kind al lag ik vaak op de loer met de zoomlens van m’n vader. Soms echt paparazzi-gewijs vanuit de struiken, om op het juiste moment de juiste mimiek van familie of vrienden te vangen… Zo speelde ik er, tot grote frustratie van m’n vader, serieus wat analoge rolletjes door…maar leerde ik snel bij. Mijn vader was hobbyfotograaf, the old school way, de analoge manier en hij is mijn belangrijkste inspiratiebron geweest. Hij leerde me als klein meisje op welke manier ik naar de dingen kon kijken, hoeveel mogelijkheden experimenteren met verschillende perspectieven met zich meebrengt en hoe je foto’s maakt die eruit springen.
Doch was het ook m’n vader die me in al mijn enthousiasme remde, toen ik op mijn 18e fotografie wilde gaan studeren. Op dat moment dreigde de analoge fotografie en de daarbijhorende fotowinkels uit het straatbeeld te verdwijnen en leek het beroep van fotograaf geen verstandige keuze. Dus maakte ik andere keuzes.
Maar een smeulend vuurtje krijg je niet snel gedoofd en toen ik uiteindelijk in 2017 een opleiding fotografie volgde, sloeg de vonk naar m’n fotopassie opnieuw over. En deze keer voelde ik dat ik die vonk niet meer wilde “wegmoffelen”. Hiermee wilde ik verder op professioneel vlak! Laat het mij nog net geen roeping noemen.

Enter the music…

Als enorme muziekfreak is concertfotografie van kindsbeen af een grote droom geweest. Door mij hierin verder te specialiseren via workshops bij Alex Van Hee werd ik opgemerkt door het online muziekmagazine Damusic.be. Sindsdien shoot ik verschillende concerten van nationale en internationale artiesten. Ik hou van de experience en de ultieme mix van wat muziek met mij doet als persoon en als fotograaf. Het is de plek en manier om één te zijn met mezelf, zonder andere factoren van buitenaf. Op zo’n momenten voel ik mezelf en laat ik me helemaal meeslepen door de muziek en de beelden die eruit voortvloeien. Muziek en fotografie zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Het brengt emoties naar boven, stelt mensen op hun gemak en triggert de juiste energie. Ook tijdens mijn portret- en gezinsshoots gebruik ik muziek om de juiste setting te creëren, wat heel sterke en authentieke beelden oplevert.

Mijn aanbod

Van portretshoots met een unieke insteek tot een over-the-top fashionshoot… Ik hou van variatie en heb mijn expertise heel veelzijdig uitgebouwd. Ook op corporate en business fotografeer ik heel graag jouw events, mensen, teambuildings, kick-offs, activiteiten en interacties.
Daarnaast ben ik erg trots op mijn eigen concept “Soul Photography” waar ik vanuit een diepe verbinding, jouw ziel spiegel door het oog van mijn lens. Ik zet jou in al je kracht en al je breekbaarheid op beeld.

piXeleni

Op vakantie in Griekenland ontstond de naam van mijn zaak. Iedereen noemde me daar Eleni en de koppeling met piXel (met hoofdletter X) was dan ook snel gemaakt.
Ik pas niet per sé in het plaatje van de klassieke fotograaf. Bij mij geen vaste setting met standaard poses maar een heel organische en persoonlijke aanpak.
De meesten onder ons staan niet graag voor een lens, laten zich niet zo graag openlijk zien. Vaak komt dan het stereotiepe beeld van een fotoshoot naar boven: het voelt zo ongemakkelijk, alles wordt heel analytisch aangepakt en dat maakt mensen onzeker en voelen zich zichzelf niet.
Door eerst een gezellige, warme omgeving te creëren mét muziek, woord, geur, door met hen mee in hun golflengte te kruipen, met hen te praten, naar hen te luisteren en mensen vooral zichzelf en vrij te laten voelen,  vallen alle “obstakels” als het ware weg, merk je dat je in een veilige omgeving bent en komt er ruimte vrij voor echtheid en puurheid. And that’s when me and my camera come in…
Authentieke echte intense en pure beelden, die jou jezelf laten zien, waarmee je nadien aan de slag kan met jezelf op meerdere vlakken. Misschien heb je grenzen verlegd, nieuwe aspecten over jezelf geleerd, gevoeld dat je er zeker wel toe doet en je een prachtig mens bent? Misschien vond je het gewoon super leuk, heb je rot geamuseerd en plof je nadien ontladen in je zetel met een big smile? Daar doe ik het voor, dat is wat mij aanvult als mens en wat me intrigeert in de mens.
Uit eigen ervaring met trauma’s kunnen de klassieke kanalen niet het klankbord zijn waar je naar zoekt. Laat SOUL Photography je dan helpen en leiden tot nieuwe en waardevolle ontdekkingen. Je bent heel erg welkom!

Tot shoots,
Ellen